Jump to content

Build Theme!
  • Log in with Facebook Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

- - - - -

Helsingin Pumpun kausi 2012


Kaudelle -12 tultaessa oli juhlittu putoamista ja nousua. Edellisellä kaudella omissa oli kolissut vieraiden byyriä enemmän ja urheat pumput valmistautuivat jo hakemaan vauhtia kutosesta. Niin vaan kuitenkin jalkapallojumalat hymyilivät sankareillemme suotuisasti ja pistetarkistus piti pumpun vitosessa hyvässä YYA-hengessä. Vaarin oli kuitenkin otettava ja rungon säilyessä kutakuinkin vankkumattomana, haettiin rosteriin aina niin tärkeää leveyttä muutaman luunkovan vahvistuksen muodossa.

Nappikset naulaan edellisen kauden päätteeksi nosti suurpumppu Janne "Häpä" Oksanen: luottotoppari kentällä ja sen ulkopuolella vuosien ajan. Turbaanin viskikellarissa kuulee joskus haaveiltavan Häpän paluusta, kuinka vaan, mutta iso kiitos ikipumpulle! Myös valmennusjohdossa koettiin muutoksia. Edustusjoukkueen vitoseen hilannut Ari "Pertunmaan Pep" Suzuki siirtyi toimistohommiin ja luotsaamaan PaLaa ja RiPua. Kiitos myös Arille panoksesta! Vetovastuun otti Niko "Arabian Ancelotti" Rajala ja hänen oikeana kätenään toimi Mikko "Keski-Suomen Keegan" Jokela.

Talven lumileirin jälkeen Pumppu oli valmis kauteen ja kevätkausi sujuikin hyvin. Peli-ilo paistoi kilpaa auringon kanssa, pallo teki duunia jätkien antaessa sille koordinaatteja ja vastustaja toisensa jälkeen lakosi sydänpaitojen tiellä. Pistemenetykset tulivat parin tasurin ja sarjavoittajalle kärsityn kirvelevän tappion muodossa. Pelattiin parhaimmillaan oikein taidokkaasti ja huonoimmillaankin yritystä löytyi. Jengissä oli selkeästi aistittavissa kollektiivista ryhtiliikehdintää ja kesätauolle lähdettiin tukevasti ylemmässä keskikastissa paidan napit repsottaen.

Kesätauolla Pumppu suuntasi jokavuotiselle leirille Jämsänkoskelle. Käytiin paikallisilla silmää hivelevillä nurmikentillä pelaamassa Ilves all-starsia ja Harjun potkua vastaan. Futiksen ohella leirillä touhuttiin yhtä ja toista, yleensä toista, olihan mukaan kutsuttu myös gimmojen joukkue Rintapumppu. Kulkukoiran jahdatessa Kumpulan enkeliä, on odotus seuraavalle leirille kova. Shimbi!

Rotsin napit taisivat kuitenkin jäädä auki. Kesätauolla treeniaktiivisuus oli parhaimmillaan vain keskinkertaista ja syyskierrokselle lähdettiin hyvänolontunne perstaskussa. Vastustajat olivat selkeästi paremmin valmistautuneita ja Pumppu löysikin nopeasti itsensä putoamiskamppailusta. Hätä oli kova. Kun tultiin kolmanneksi viimeiselle kierrokselle, olivat sydänpaidat selkä seinää vasten sarjakärjen tullessa vastaan sateisella kylmällä ja kovalla Kannelmäen kentällä. Peli oli raakaa, rietasta ja rumaa, kuten kuuluu kun taistellaan paikasta auringossa.

0-1 vierasvoitto Klubin junnuista toi Hepun taas säilymisviivan paremmalle puolelle. Voiton tuomalla boostilla Pumppu hoiti sarjapaikan pelikentillä asiaankuuluvalla tyylikkyydellä ja Ancelotti/Keegan-akseli sai sulan hattuunsa. Loppuun erityismaininta Mazinho Laurenin saksipotkumaalista: "Olé!"


0 Comments