Jump to content

Build Theme!
  • Log in with Facebook Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

- - - - -

Pumppu pelasi huippukauden


Kausi 2013 Helsingin piirin vitosdivarissa oli Helsingin Pumpun historian paras. Koko kausi oli huima urheilullinen menestys, sillä joukkue eteni Regions Cupissa neljännelle kierrokselle, taisteli viimeisiin peleihin saakka noususta neloseen ja joukkueen hyökkääjä Samuli Kokkonen ampui verkot tötterölle 20 kertaa ja oli vitosdivarin maalipörssissä jaetulla kakkossijalla. Regions Cupissa Pumppu putosi vasta nelosdivarin kärkiporukka Herttoniemen Tovereille lisäajalla. Matkalla kaatui nelosessa pelaava perinteinen Ponnistus, seura joka on vanhempi kuin Liverpool.

Vitosdivarissa Pumppu oli lopulta kolmas huiman viimeisen kierroksen jännitysnäytelmän jälkeen. Oma peli ei jännitystä aiheuttanut, sillä Pumppu voitti AC Stasin 5-2. Pronssimitali kuitenkin edellytti FC BrBr:n voittoa Herrasmiehistä. Sitä jännitettiin pelin jälkeen pukukopissa ja vapauttavan puhelun jälkeen puhkesi riemulaulu. FC BrBr voitti 2-1 ja Pumppu pronssia! Hienoisia ongelmia kauden mittaan aiheutti maalivahtitilanne. Erinomaisen maalivahdin Paavo Ritalan loukkaantumiskierteen vuoksi välillä tuntui, että kun kaikilta kadunmiehiltä oli kysytty, lopulta yksi ryhtyi ”uuniin”. Kaikkiaan maalissa pelasi ainakin puolenkymmentä maalivahtia. Mutta hyvinhän siinä lopulta kävi, sillä joukkue voitti kymmenen peliä ja pelasi kerran tasan, tappio koettiin seitsemän kertaa. Joukkue teki 50 maalia ja päästi 43. Kokkosen jälkeen maalipörssissä seuraavat pumppumiehet ovat Valerio Ceccolini ja Juuso Lavonen neljällä maalilla jaetulla sijalla 88.

Huippu-urheilun lisäksi Pumppu pelasi henkeä ja kuntoa kehittäviä harjoitusotteluita sekä treenasi futsalia Merihaan palloiluhallissa. Merihaka on Pumpun perinteinen talviharjoitusmesta. Siellä pidetään yllä sosiaalisia suhteita ja pallokosketusta pitkien pimeiden kuukausien ajan. Ennen kautta järjestettiin ulkomaanleiri Englantiin, missä voittoputki jatkui ja perinteiden mukaisesti vierasjoukkue vei voiton Southamptonissa 1-4, sillä Pumppu ei ole koskaan hävinnyt ulkomailla! Heinäkuussa jengi vieraili jälleen Jämsänkoskella. Siellä voittivat sekä joukkue että yksilöt. Moni pelaaja nimittäin haastoi itsensä ensimmäistä kertaa hevosen selkään, eikä kukaan pudonnut. Hevoset ja pallo hallussa! Mitähän ensi kesänä voitetaan ja koetaan?

Aimo Vainio


0 Comments