Jump to content

Build Theme!
  • Log in with Facebook Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

- - - - -

PaLa palalta - kausi 2013


Kaksi Stadin kutosen sarjapaikasta hampaat irvessä taistelevaa joukkuetta on pöllyttänyt kuoppaista hiekkakenttää pitkälle toista tuntia – vailla mainittavaa tulosta. Pallo on kulmalipulla ja koko vierasjoukkue maalivahtia myöten noussut vastustajan rangaistusalueelle. Tuomari vilkaisee kärsimättömän näköisenä kelloonsa, laittaa jo pillin suuhunsa mutta laskee sen kuitenkin takaisin käteensä ja myöntää vielä luvan kulmapotkun antamiseen.

Syksyn lehtien varistessa alas puista näyttää entistä enemmän siltä, että myös Pallolaajennuksen kohtalona on putoaminen. Kaiken ympäröivän hälinän keskellä mieleen ehtii nousta synkkiä kuvia tulevasta kaudesta: pitkät pelimatkat Helsingin syrjäisimmille kulmille, entistäkin kehnommat kentät ja törkyisemmät pukukopit, vieläkin surkeammat tuomarit…

Kova, kierteinen kulmapotku suuntautuu maalialueen rajan tuntumaan. Puolustajan purku epäonnistuu, ja pallo jää hetkeksi kuin hidastettuna leijumaan pelaajarykelmän keskelle. Vihdoin jostain ilmestyy jalka, joka sohaisee palloa. Paikoilleen jähmettynyt maalivahti ja ympärillä olevat, hölmistyneet pelaajat voivat vain seurata katseellaan, kun pallo ylittää maaliviivan: 1–0. Kurkimäen ihme on tapahtunut, Pallolaajennus jatkaa Stadin Kuutosessa myös kaudella 2014.

***

Huippuvahvistuksista, lupaavasta futsal-kaudesta, saunaillasta ja kovista puheista huolimatta PaLan kausi 2013 oli todella vaikea. Joukkue taapersi peräti yksitoista ensimmäistä peliä voitotta. Seuran perinteille uskollisena maalinteko tuotti liki ylivoimaisia ongelmia, mutta tiiviin puolustuspelin ansiosta oli tässä vaiheessa kautta saatu kuitenkin raavittua kasaan viisi tasapeliä. Neljänneksi viimeinen sarjapeli tuotti vihdoin tulosta niillä eväin, joista PaLa parhaimmillaan tunnetaan: taktisesti kypsä ja uhrautuva joukkuepeli, rohkeat syötöt sekä nopeat vastahyökkäykset olivat liikaa sarjakolmosellekin. Tästä alkoi uskomaton kamppailu aikaa ja putoamisviivaa vastaan, joka huipentui kauden viimeisen pelin viimeisellä minuutilla tehtyyn, pelastuksen tuoneeseen maaliin.

Talvikauden 2013–2014 PaLa jalosti joukkuepeliään futsalin merkeissä Ruoholahden tunnelmallisen palloiluhallin vakiovuorolla. Virallinen osio Helsingin Futsal Vitosessa sisälsi paljon hyvää, joskaan kaikkea potentiaaliaan joukkue ei vielä onnistunut ulosmittaamaan. Talven merkittävää antia oli hallinnollis-organisatorisen taakan jakaminen tasaisemmin, ja tulevana kautena vastuunkantoa on tarkoitus keventää joukkueenjohtaja Annika Laurénin harteilta. Valmennuksesta vastaa totuttuun tapaan Ari Suzuki, kapteenistoon puolestaan valittiin Arto Kuusterä, Oula Jaakkola sekä Tuukka Pääskysaari – jälkimmäisen hoidellessa tarpeen tullen myös maskotin roolia.

Nyt PaLa on sopivasti uudistunut, hioutunut entistä tiiviimmin yhteen sekä ennen kaikkea henkisesti vahva – siis valmis kauteen 2014.

Arto Kuusterä


0 Comments