Jump to content

Build Theme!
  • Log in with Facebook Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

- - - - -

Sattui ja tapahtui Budapestissa 2012


Pumpun historian kolmas ulkomaanleiri tehtiin viime keväänä kauniiseen ja viehkeään Budapestiin. Tiedossa oli ennen kaikkea jalkapalloa, mutta myös hieman sählyä, turismia ja Unicumia. Lennot oli varattu eri päiville joten tulimme hieman porrastaen paikalle, mutta kaikki hilpeissä tunnelmissa.

Viimeiseen partioon lähtivät allekirjoittanut, Japi, Foto ja Vale joista jälkimmäisin joutui jättämään reissun valitettavasti kesken jo Pirkkalan lentokentällä. Saatuamme kollektiivisen lentopelon pari vuotta aiemmin Firenzessä oli tämä rasti Valeriolle selkeästi liikaa, eikä sinällään ihme, sillä Pirkkalan ”lentokenttä” muistutti enemmänkin DDR:läistä spåravarikkoa. Muiden matka jatkui ja budapestiläisessä ravintolassa meitä odotti loppuseurueemme isäntänään reissulempinimen saanut Juri Oligark, jolle stadi oli hyvin rakas ja tuttu joten homman nimi oli selvä.

Seuraavana päivänä meitä odotti todellinen haaste. Juhis oli ystävällisesti järjestänyt salibandymatsin Unkarin mestareita eli Tonavan krokotiilejä vastaan. Kiitos muutaman Pumpun salibandyammattilaisen ja pelissä sellaisiksi kasvaneiden, peli päättyi vain 7-4 tappioon. Korkeimmalle jalustalle haluaisin nostaa jarrukenttämme Puuhamaa-Wirkkunen-Tarwainen, joka piti hienosti nollat omaan päätyyn. Huomionarvoisen suorituksesta tekee se, että jokainen miehistä oli pelannut sählyä viimeksi ylä-asteella tai ehkä jonkun tunnin lukiossa: unkarilaisten mukaan meillä suomalaisilla on salibandy verissä. Valitettavasti. Maalit ottelussa:
Juhis 2, Mäjy, Reiyo. Tämän jälkeen oli jälleen luvassa hulvaton perjantai-ilta Budapestissä, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Lauantaina jälleen pelipäivä… ja jälleen reippaina ja ryhdikkäinä astelivat sydänpaidat kentälle. Nyt oli onneksi kyseessä kuningaslaji ja vastassa ei enempää eikä vähempää kuin Budapest All-Stars. Peli lähti hyvinkin verkkaisesti liikkeelle ja lähiön viheriöllä mentiin erittäin tasaisissa tunnelmissa. Yhtään kv-peliä ei ole Pumppu hävinnyt, eikä se nytkään ollut ajatuksena. Hiljalleen alkoi Pumppu ottaa kuskin paikkaa magyaarien pyristellessä mukana ja loppuvihellyksen tultua oli taululla lukemat 2-3! Maalintekijöinä: Mäjy, Retsi ja Puuhamaa. Lähes ysikympit luutineille toppareille Japille ja Kokkikselle ottelusta ehdottomasti kolme tähteä!

Tästä alkoivat voitonjuhlat ja suurimmalle osalle viimeinen ilta Unkarissa. Monta kuukautta hehkutetun unkarilaisen kylpylän testaaminen oli edessä ja meno kaiken hehkutuksen ja legendan arvoinen! Unkari teki jokaiseen varmasti lähtemättömän vaikutuksen kauniine maisemineen ja ilmapiireineen. Isoin kiitos paikalliselle kontaktillemme Tozholle, sekä kaupungin entisille asukeille Turrelle, Jurille ja Juhikselle jotka tiesivät miten puristaa kaikki mehut irti kauniista kaupungista. Kiitos!

Sunnuntaina oli haikeiden jäähyväisten aika ja katseet kääntyivätkin jo nopeasti seuraavan vuoden reissuun, jonka kohteina ovat Lontoo ja Southampton. Viimeiseen partioon kuuluvat herrasmiehet pitivät vielä huolen tiistaihin asti, että suomalaiset muistetaan suurella lämmöllä tässä kaupungissa.


1 Comments

Southampton/Lontoo-artikkelia kehiin! Veresti kivasti muistoja leirittämisestä - tulevaa Malagaa malttamattomasti odottaen!