Jump to content

Build Theme!
  • Log in with Facebook Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

Palan syyskausi oli pirteä ja eheä


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 susu

susu

    Koutsi ja varapelaaja

  • HePu Pelaaja
  • PipPipPip
  • 1 559 posts
  • LocationPorvoo

Posted 24.09.2014 - 17:23

Pallolaajennus pähki kauden alussa loukkaantumisten ja peliformaation hajanaisuuden kanssa. Kesätauolle mentäessä Pallolaajennuksen tilanne näytti ihan turvalliselta. Putoamisviiva häämötti verraten kaukana alapuolella.

 

Syksyyn tultaessa tilanne oli hiukan erilainen. Pallolaajennuksen paketti alkoi pysymään kasassa ja jokainen ottelu oli tiukka. Jäljellä oli otteluita sarjataulkon yläpäätä vastaan ja muutamakin arvokas päänahka otettiin. Syyskauden edetessä kuitenkin todettiin, että joukkue joutui putoamiskamppailuun muiden sarjataulukon alapään joukkueiden kanssa, jotka olivat myös alkaneet pelaamaan hyvin. 

 

Erityisen iloista Pallolaajennuksen eheäksi muodostuneessa pelimuodostelmassa ja asenteessa oli, että omassa päässä nähtiin hyvin vähän laukauksia ja jos tahtoi Palan verkkoon tehdä maalin, oli se tehtävä erityisen ansiokkaasti tai taidokkaasti. Sen rinnalla punapaidat pumppurinnat alkoivat pitämään palloa hyökkäysalueella ja saivat luotua paljon maalipaikkoja. Hykkäyspeliä päästiin siis kehittämään. 

 

Erityisen jänittäväksi Pallolaajennuksen kauden päätöksen teki se, että vastustaja ColoColo/Uno haaveili vielä nousukarsinnasta Stadin vitoseen ja Palan käsissä oli säilyminen sarjassaan. Colocolo/Uno oli selvästi rutinoitunut ja organisoitunut joukkue, jolla oli fyysisesti tasapainoinen ote. He tekivätkin ensimmäisen maalin, joka pudotti monen punapaidan leuan rintaan hetkeksi saattaen mieleen kauden karvaita hetkiä ja syyskauden hyvän pelivireen hiekkaan valumista mahdollisesti seiska divisioonaan ja lopulliseen näivettymiseen asti. 

 

Pallolaajennuksen joukkueen eheyttä osoitti pelaajien sitoutuneisuus jokaisessa tilanteessa, aggressiivinen karvaus ja taistelut oikeissa paikoissa ja oikeaan aikaan. Pian saatiin tasoitus, joka rakennettiin painostamalla ja karvaamalla: Vasemmalla laidalla kaksinkamppailuvoitto, ajo kulmalipulle ja syöttö boksiin takaa tulevalle keskikenttämiehelle, joka täräytti vuorenvarmalla riskillä etuylänurkkaan maalivahdin seistessä tilanteessa voimattomana. Niin edellisessä, kuin voittomaaliin johtaneessa tilanteessa kaksinkamppailujen voitot kääntyivät Pallolaajennuksen eduksi. Takavuosien maalitykki Teemu Lipponen dominoi rangaistusalueella väsyttäen vartijansa harhautellen heitä kilpajuoksun päätteeksi ja ampui vielä puolustajan jalkojen välistä vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan. 

 

Tämän jälkeen Pallolaajennuksen motivoituneilla pelaajilla oli helppo työ nauttia vastustajan selkärangan notkahtamisesta, jotka olivat odottaneet helppoa ottelua sarjansa häntäpään joukkuetta vastaan. 

 

Syyskausi ja sen kannustavat tulokset osoitti Pallolaajennuksen joukkueelle sen pystyvän kehittämään peliään jalkapalloilulliseen ja tulokselliseen suuntaan. Tämä on putkauttanut myös peli-ilmettä pelaajien kasvoille. Nyt on on myös olemassa yleinen tietoisuus, että pystymme pärjäämään sarjassa. 


HUOM! UUSI NUMERO!

Ariyuki Suzuki
+358449740580
ari.suzuki@gmail.com